|

Al 25 jaar
Een geschenk voor uw lichaam

Bel voor een vrijblijvende afspraak 043 - 601 62 62
 
 
 

Borstprothesen

Vrijblijvend en gratis consult

Wilt u meer informatie over borstprothesen, de veiligheid, voor- en nadelen, of het vervangen van borstprothesen? Maakt u dan een vrijblijvende afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Wij helpen u graag.

Meer informatie over borstprothesen

Er bestaan verschillende soorten borstprothesen. De meest gebruikte prothesen zijn ronde, druppelvormige, gladde en geruwde siliconen prothesen. Deze prothesen bestaan uit een siliconen omhulsel, glad of geruwd, gevuld met een siliconengel. Daarnaast bestaan er prothesen met siliconen omhulsel, gevuld met fysiologisch zout of hydrogel. De keuze van de soort prothese ligt aan de voorkeur van de cliënt en het advies van de medisch specialist.
Bij nieuwere prothesen heeft het siliconenomhulsel een geruwd oppervlak. Dit kan eventuele complicaties (kapselvorming en kapselcontractuur) verminderen. Bij kapselvorming vormt het lichaam een bindweefsellaag rond de prothese. Een dunne bindweefsellaag is normaal en treedt bij iedereen op.
Indien de bindweefsellaag echter dik wordt en blijvend samentrekt ontstaan er klachten.
Kapselvorming merkt u doordat de borst harder, ronder en soms pijnlijk wordt. Door gebruik te maken van dit geruwde oppervlak, door plaatsing van de prothese achter de spier en door zorgvuldige operatietechnieken zal de plastisch chirurg alles in het werk stellen om de kans op kapselvorming tot een minimum te beperken.
Zodra de cliënt weinig of geen borstweefsel heeft gaat de voorkeur uit naar druppelvormige of “anatomische” prothesen. Heeft de patiënt echter nog een redelijke hoeveelheid eigen borstweefsel, dan gaat de voorkeur uit naar ronde prothesen.
Tegenwoordig wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde “Cohesive”-gel. Dit is siliconengel die niet of nauwelijks vloeibaar is, zodat bij eventuele lekkage geen siliconenvloeistof in het weefsel komt. Een ander voordeel is dat bij magere cliënten de kans op voelbare of zichtbare plooien kleiner is.

Borstprothesen in Kliniek Valkenhorst

De plastisch chirurgen van Kliniek Valkenhorst maken sinds de oprichting van de kliniek gebruik van borstprothesen van de beste merken en superieure kwaliteit. Momenteel werken zij in het bijzonder met implantaten van Eurosilicone, nationaal en internationaal een van de grootste leveranciers van borstimplantaten. In Nederland wordt Eurosilicone gedistribueerd door Emdaplast. Behalve van Eurosilicone is in het verleden gebruik gemaakt van andere merken, bijvoorbeeld Allergan en Mentorprothesen.
Cliënten die behandeld zijn in Kliniek Valkenhorst, en niet meer weten welke prothesen gebruikt zijn, verzoeken wij om contact met ons op te nemen op telefoonnummer 043 - 601 62 62.
De kwaliteit van zorg in Kliniek Valkenhorst wordt gecontroleerd door verzekeraars en inspectie. U herkent ons kwaliteitsniveau aan het ZKN keurmerk .

 

 

Borstprothesen